Schenkelsoep

Schenkelsoep ook wel bottenbouillon genoemd. Een ontzettend helende soep voor mensen met darmklachten. Maar waarom is dit zo goed voor je?

De beste bottenbouillon wordt zo dik als een pudding wanneer deze volledig af is gekoeld. Dit komt door de hoeveel gelatine in de botten, die je er tijdens het trekken van het bot heb ‘uitgetrokken’. Door appelazijn of natuurazijn toe te voegen aan de soep zorg je ervoor dat de stoffen beter uit het bot getrokken worden. De azijn proef je niet weer terug.

・In bottenbouillon zit glutamine. Glutamine is de bouwstof van de darmwand. Het helpt de darmwand onderhouden en repareren. Onder andere bij een lekke darm is dit een belangrijke stof.
・Daarnaast bevat het de nodige aminozuren die je nodig heb om je lichaam te ondersteunen in bijvoorbeeld de spieropbouw, gewrichten maar ook zijn het bouwstoffen voor cellen in het immuunsysteem.

Heb jij last van darmklachten? Een darmziekte zoals de ziekte van Crohn, Colitis Ulcerosa of prikkelbaar darmsyndroom? Dan is elke dag 1 kop bouillon drinken is fantastisch voor je darmen en voor je darmbacteriën.

De darmbacteriën worden gevoed met de vezels van de groenten, de schenkel zorgt voor herstel van de darmwand.

Schenkelsoep
Wat heb je nodig?
・1 (bio) schenkelbot ・1 prei ・3 stengels bleekselderij・3 grote wortels・verse peterselie・verse oregano・verse tijm・verse rozemarijn ・2 laurierblaadjes ・1 el appelazijn・Keltisch zeezout en peper

Hoe maak je het?
Bind de verse kruiden samen in een bosje. Doe het bot samen met de groenten en appelazijn in een pan. Vul met water, tot alles een beetje onderstaat. Laat de soep de hele dag trekken tegen het kookpunt.

Haal het bot en de kruiden uit de soep, pureer de groenten tot een gladde soep.

Schenkelbouillon
Wat heb je nodig?
・1 (bio) schenkelbot ・1 prei ・3 stengels bleekselderij・3 grote wortels・verse peterselie・verse oregano・verse tijm・verse rozemarijn ・2 laurierblaadjes ・1 el appelazijn・Keltisch zeezout en peper

Hoe maak je het?
Bind de verse kruiden samen in een bosje. Doe het bot samen met de groenten en appelazijn in een pan. Vul met water, tot alles een beetje onderstaat. Laat de soep de hele dag trekken tegen het kookpunt.

Haal het bot, kruiden en alle groenten uit de pan. Zeef de soep door een kaasdoek. Nu heb je een helder bouillon die je kunt gebruiken als basis voor een andere soep of kunt drinken als bouillon.

Sluiten
Heb je een vraag of wil je met mij in contact komen?