Intolerantie onderzoek

Het vermoeden bestaat dat meer dan 45% van de bevolking overgevoelig reageert op bepaalde voedingsmiddelen die men eet. De effecten zijn vaak niet levensbedreigend, maar de resulterende symptomen kunnen een enorme impact hebben op de kwaliteit van leven, zowel op het werk als thuis.

Denk hierbij aan klachten als:

Opgeblazen gevoel
Migraine/hoofdpijn
Vermoeidheid (chronisch)
Hoesten
Loopneus
PDS (Prikkelbare Darm Syndroom)
Buikpijn
Huiduitslag (jeuk/roodheid)

Vermoeden op intolerantie en wil je dit graag laten onderzoeken?

Maar er zijn nog meer klachten en ziektebeelden die je kunt relateren met een voedingsintolerantie.

De symptomen van een voedingsintolerantie kunnen zich tot 72 uur na het eten van een ‘trigger’-voedingsmiddel manifesteren. Gemiddeld hebben personen die aan voedingsintoleranties lijden ca. 4 tot 5 van deze trigger-voedingsmiddelen.

Veel mensen lijden er al jaren aan en hebben een copingmechanisme ontwikkeld om met de symptomen om te gaan, maar ze zijn niet in staat om van een normaal werk- en thuisleven te genieten.

De symptomen van een voedingsintolerantie doen niet altijd een voedingsprobleem vermoeden. De klachtenbeelden die worden genoemd kunnen in eerste instantie heel andere oorzaken doen vermoeden. Daarom is het zinvol om diagnostische zekerheid te verkrijgen omtrent mogelijke intoleranties.

Ik zie in de dagelijks praktijk veel voedingsintoleranties voorbij komen. Vaak zijn deze mensen al jarenlang aan het stoeien met hun gezondheid en lijkt niets verbetering te geven. Het geeft opluchting en een enorme verbetering van de levenskwaliteit wanneer je weet wat je beter wel en niet kunt eten.

Wil je graag meer informatie? Of even telefonisch overleg?

Sluiten
Heb je een vraag of wil je met mij in contact komen?